Baklavayı dünyaca ünlü Antep Baklavasına eviren Güllü ailesinin 6 kuşaktır işlettiği Elmacı Pazarı Güllüoğlu, aynı zamanda Dünyanın En Eski Baklavacısı ünvanına da sahiptir. Baklavanın Antep Baklavası haline geldiği, Güllüoğlu markasının doğduğu, Dünyanın En Eski Baklavacısı ünvanlı “Tarihi Elmacı Pazarı Güllüoğlu Baklava” ailelerinde 6.kuşak olan Cevdet & Murat Güllü tarafından işletilmektedir.
Daha Gaziantep Gazi ünvanını almamışken, Hacı Nasır Cami bitişiğindeki Elmacı Pazarı numara 4’te oğullarıyla kebapçılık-yemekçilik yapan Güllü Çelebi, o zamanlar Osmanlı İmparatorluğu toprağı olan Mekke’ye doğru Hac ziyaretini gerçekleştirmek için kervanlarla yollara düşer. O zamanlar Antep, Halep’in kazası ve yol üzerinde Halep ve Şam’da baklava tatlısının dükkanlarda yapılıp satıldığını görür ve merak edip tüm inceliklerini öğrenir. Baklava saray mutfağında da çokça bilinmekle beraber, Antep dahil Anadolu’nun bir çok yerinde de yapılan bir tatlı ama Antep’te baklavayı dükkanlarda yapıp satan hiç bir yer yokmuş.
Antep’te yıllarca üzerine eklemeler yapıp, kendilerine has dokunuşlarla, oradan öğrendikleri baklavayı, güncel Antep Baklavası formuna kavuştururlar. Nişasta kullanımı ile hamurların daha ince açılmasını sağlayarak baklavanın hışırtısını ve şekerini iyi çekmesini sağlayıp, ilk başlarda cevizli olarak yapılan baklavanın içerisine zamanla Antep Fıstığı gibi özel bir ürünü ekleyip, bölgede otlamış koyunların sütünden elde edilen sade yağ kullanıp, arasına süt ve irmiğin kaynatılması ile elde edilen baklavalık kaymak ekleyip ürünün daha lezzetli ve özel hale gelmesini sağlayarak şimdi bu koca şehirin ismiyle en çok bağdaştırılmış olan bu özel ürünü meydana getirmişlerdir. Antep Baklavası.
Zamanla Elmacı Pazarı’ndaki en eski Güllüoğlu dükkanı olan bu dükkandan yetişmiş yüzlerce usta, Gaziantep’in, Türkiye’nin ve hatta dünyanın dört bir yanında baklavacılık yapmaktadırlar.
Hem bu dükkandan yetiştiklerini gururla anlatırlar, hem de bu dükkanın işletmecileri tarafından gururla bahsedilirler.